Créer un site internet

Grupa A/M-Z

GRUPA 

C. macropetala var. macropetala

Infloreste in aprilie-mai; are flori semiduble, in forma de clopotel.

 

C. macropetala Ballet Skirt

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; nu se taie; varianta obtinuta de Stanley Dubrovski in Canada, in 1981; este o varianta de C. macropetala Rosy O'Grady.

 

C. macropetala Blue Bird

H=2-4 m; infloreste in martie-aprilie sau aprilie-mai; are flori semiduble de culoarea lavandei; nu se taie; este rezistenta la ger (zona 3-4); varietate obtinuta in Canada (F. L. Skinner), in 1962 si inregistrata in 1969.

 

C. macropetala Jan Lindmark

H=2,5-3 m; infloreste in aprilie-iunie; are flori semiduble; expunere la soare sau semiumbra; nu se taie; este foarte rezistenta la frig (zona 3-4), suportand temperaturi sub -30  grade Celsius; varietate suedeza (Jan Lindmark), obtinuta in 1981.

 

C. macropetala Lagoon

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori  cu un diametru de 5-8 cm, de culoarea lavandei; este destul de rezistenta la ger (zona 5); obtinuta in Marea Britanie (Jackman), in 1958-1959.

C. macropetala Maidwell Hall

H=2-3 m; infloreste in aprilie-mai; are flori duble, cu un diametru de 4-5 cm, de culoare albastru-mov; inflorire abundenta; expunere la soare sau semiumbra; a fost introdusa in Marea Britanie (Jackman), in 1956.

C. macropetala Markham's Pink

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori roz, duble, cu un diametru de 5-8 cm; prefera semiumbra; nu se taie; este destul de rezistenta la ger (zona 5); varietate obtinuta in 1935, in Marea  Britanie (Ernest Markham).

C. macropetala Pauline

H=2,5-3 m; infloreste in aprilie-mai-iunie; are flori semiduble, de culoare mov-albastruie; este foarte rezistenta la ger (zona 3, -35 de grade); varietate obtinuta in Marea Britanie, in 1966. 

C. macropetala Purple Spider

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; nu se taie; are flori de culoare purpurie; varietate obtinuta in Olanda, in 1992.

C. macropetala Rosy O'Grady

H=2-3,5 m; are flori semiduble; infloreste in martie-aprilie  sau in iunie (?); expunere la soare sau semiumbra.

C. macropetala Sialia

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori duble, de culoare albastruie; nu se taie; varietate obtinuta in Suedia (Magnus Johnson), in 1985.

C. macropetala Snowbird

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori duble, de culoare alba; varietate obtinuta in Maea Britanie (Barry Fretwell), in 1969.

C. macropetala Violet Purple

H=3-4 m; infloreste in aprilie-mai; are flori simple, cu 4 tepale, de culoare rosie spre grena; varietate obtinuta in Suedia (Magnus Johnson), in 1980, inregistrata in 1986.

C. macropetala Wesselton

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai/iunie; are flori duble, de culoare albastru-mov; este foarte florifera; nu se taie; varietate obtinuta de Jim Fisk, in Marea Britanie.

C. macropetala White Lady

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori albe; nu se taie; varietate obtinuta in Suedia (Tage Lundell), in 1970, inregistrata in 1982.

C. macropetala White Swan

H=2-5 m; infloreste in aprilie-mai si in august; are flori duble, de culoare alba, usor roz la baza, cu un diametru de 7-12 cm; nu se taie; varietate obtinuta in Canada (F.L. Skinner) n 1961, din C. macropetala si C. sibirica

C. marata (syn. C. hexapetala ssp. marata)

H=1m; infloreste in aprilie-mai; are flori cu un diametru de 1,5-2,5 cm, cu 4 tepale, de culoare galben-verzui; florile sunt mirositoare;  are frunzele persistente; expunere la soare; originara din Noua Zeelanda.

http://www.clematis.hull.ac.uk/hiviz-clemdetail.cfm?dbkey=1109

C. marmoraria

H=1 m; este de mici dimensiuni; infloreste in aprilie-mai; are flori mici, cu un diametru de 2 cm, initial alb-verzui, ulterior albe; are frunzele persistente; expunere la soare sau la semiumbra; nu se taie; nu rezista la ger (zona 8-9); este originara din Noua Zeelanda.

C. meyeniana (syn. C. armandii)

H=4-5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori albe, mirositoare si frunze persistente; nu rezista la ger (zona 7); este originara din Macao, Hong Kong.

C. montana

H=7-10 m; infloreste in mai-iunie; are flori mici, de culoare alba, cu 4 tepale; este originara din Himalaya.

C. montana Alexander

H=5-9 m; infloreste in mai-iunie; are florile mirositoare, cu diametrul de 8-10 cm, de culoare alb-crem. Infloreste doar dupa 5-6 ani de cultivare. Clematita a fost descoperita de col. Alexander in zona de nord a Indiei si a fost comercializata pentru prima data in 1961 de catre J. Fisk.

C. montana Broughton Star

H=4,5-6 m; infloreste in mai-iunie; are flori semiduble, foarte numeroase; are frunzele aramii; expunere la soare sau semiumbra; este un hibrid obtinut de V si S. Denny, in 1988,  din incrucisarea lui C. Marjorie cu C. montana Picton's.

C. montana chrysocoma

H=3-5 m; infloreste in mai-iunie ; are flori simple, albe, cu o foarte usoara tenta roz.

 

C. montana Crinkle

H=4-5 m; infloreste in mai- iunie; are flori simple, cu 4 tepale, de culoare roz diluat, cu un diametru de 6 cm; expunere la soare sau la semiumbra; nu se taie; hibrid obtinut in Noua Zeelanda (Robin Mitchel), in 1995 si inregistrat in 1997.

C. montana Dusky Star

Infloreste in aprilie; are flori roz spre rosu, duble, cu un diametru de 6 cm; expunere la soare; a fost obtinuta in Noua Zeelanda (Robin Mitchell), in 1998-1999.

C. montana Elizabeth

H=6-9 m; infloreste in mai- iunie; are flori de culoare roz-pal, simple, cu 4 tepale; florile au miros de vanilie; expunere la soare sau la semiumbra.

C. montana Elten

H= 4-6 m; infloreste in aprilie-iunie; are flori simple, de culoare alba, cu un diametru de 6 cm; nu se taie; varietate obtinuta in Germania (W. Straver), in 1995.

C. montana Fragrant Spring

H=7-10 m; infloreste in mai-iunie; are flori roz cu 4 tepale , cu un diametru de 4-6 cm; expunere la soare sau la semiumbra; nu se taie; hibrid olandez, inregistrat in 1992.

C. montana Freda

H=4,5-5 m si este mai compacta decat alte varietati de C. montana; infloreste in mai-iunie; are flori mici, cu un diametru de 4 cm, simple, cu 4 tepale, de culoare roz intens, pe margini si mai pal, spre centru; nu se taie; hibrid obtinut de Freda Deacon si introdus in cultura de catre J. FisK in 1985.

C. montana Grandiflora

H=7,5-10,5 m; are flori albe, simple; dupa unii, ar avea flori parfumate; infloreste in mai-iunie; nu se taie; expunere la semiumbra; este perfect adaptata si pentru umbra; este originara din nordul Indei si a fost introdusa in cultura de catre Veitch.

C. montana Highdown (syn. C. montana vedrariensis Highdown)

H=5-7 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, cu 4 tepale, albe, cu o vaga tenta roz, stamine galbene si cu un diametru de 4-5 cm; expunere la soare; nu se taie.

C. montana Marjorie

H=5-7 m; infloreste in mai-iunie; are flori mici, semiduble, de culoare bej cu marginile roz; expunere la soare; varietate obtinuta in Marea Britanie (Miss Marjorie Free).

C. montana Miss Christine

H=4,5-8 m; infloreste in aprilie-mai-iunie; are flori simple, albe, mirositoare; ; expunere la soare sau la semiumbra; nu se taie; hibrid inregistrat in 2001 (Sheila Chapman).

C. montana Peveril

H=5-7 m; infloreste in iulie; are flori albe si stamine foarte lungi, de culoare galbena; nu se taie; clematita obtinuta de Barry Fretwell din seminte aduse din China, in 1979.

C. montana Picton's Variety

H=5-7 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, de culoare roz intens, cu un diametru de 5-7,5 cm; ; expunere la soare; varietate obtinuta in Marea Britanie (Percy Picton), in 1950.

C. montana  Rubens Pink Perfection

H=6-10 m; infloreste in mai-iunie; are flori roz-pal, simple, cu 4 petale, cu un diametru de 6 cm; nu se taie decat daca este nevoie; varietate obtinuta in Marea Britanie (G. Jackman&Son), in 1952.

C. montana Primrose Star

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie; are flori duble sau semiduble, de culoare alba, cu un diametru de 7 cm; nu se taie; varietate obtinuta in Noua Zeelanda (Robin Mitchell), in 1991, inregistrata in 1996.

C. montana Rubens

H=6-9 m; infloreste in aprilie-mai-iunie; desi perioada de inflorire este scurta, inflorirea este spectaculoasa, fiind o planta extrem de florifera; nu se taie decat dupa mai multi ani, pentru regenerare; expunere la soare sau la semiumbra; nu este foarte rezistenta la ger (zona 6); este orginara din Himalaya si a fost descoperta in 1884 de catre Henry si introdusa in cultura, in 1901, de catre Wilson, in Marea Britanie.

C. montana Rubens var. Mayleen

H=6-9 m; infloreste in aprilie-mai; are flori mici, cu 4 petale, cu diametrul de 5-6 cm, de culoare roz satinat; expunere la soare sau la semiumbra; are flori parfumate, cu miros de vanilie; este rezistenta la ger (zona 4); nu se taie in primii 5 ani; obinuta in Anglia, in 1984 (J. Fisk).

C. montana Rubens Odorata

H=7-10 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, de culoare roz; expunere la soare sau la semiumbra.

C. montana var. Rubens  Tetrarose

H=5-7 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, de culoare roz profund; frunzele sunt rosietice; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid obtinut de Boskoop, in Olanda, in 1960; clematita premiata cu Award of Garden Merit.

C. montana spooneri

H=5-7 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, cu 4 tepale, de culoare alba, cu un diametru de 7-9 cm; expunere la soare sau la semiumbra; nu se taie; este originara din sud-vestul Chinei.

C. montana Sunrise

H=4,5-7,5 m; infloreste in aprilie/mai-iunie; are flori semiduble, de culoare rosie, cu un diametru de 5-6 cm; nu se taie; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; este un hibrid nou, inregistrat in 2002.

C. montana Superba

C. montana Veitch's Form

H=3-5 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple , cu 4 tepale, de culoare roz profund, cu un diametru de 4-5 cm; expunere la soare sau la semiumbra.

C. montana Wilsonii

H=6-9 m; infloreste in mai-iunie; are flori albe, cu 4 petale, cu marginile rasucite; florile au miros de ciocolata; este originara din China de unde a fost importata de Wilson, cel mai probabil, in 1909.

C. napaulensis

H=3-4 m; infloreste in intervalul decembrie- februarie, avand un ciclu de vegetatie neobisnuit, caracterizat prin hibernare toamna; florile sunt total deosebite, de culoare alb-crem, cu stamine foarte lungi, purpurii; este originara din Nepal si este o varietate rara.

C. petriei

H=1,5=2 m; infloreste in aprilie-mai; are flori marunte de culoare alb-verzuie, mirositoare, cu un diametru de 3 cm; este foarte florifera; expunere la soare; nu se taie; nu este rezistenta la ger (zona 7); este originara din Noua Zeelanda.

C. phlebantha

H=1,5-2 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, alb-crem, cu stamine galbene, cu un diametru de 4-5 cm; ; expunere la soare; nu este rezistenta la ger (zona 8-9); este originara din Nepal.

C. Pixie

H=1-1,2 m; infloreste in martie-aprilie; are frunzele persistente, vesnic verzi; are flori marunte, de 2,5 cm, cu miros de lamaie, de culoare alb-verzuie; expunere la soare sau la semiumbra; este mica si compacta si se cultiva in ghivece; nu este prea rezstenta la ger (zona 6-7, -10 grade); hiibrid obtinut in Noua Zeelanda (G. Hutchins), in 1986.

Pixie

C. quinquefoliolata (syn. C. meyeniana heterophylla)

H=3-5 m; inforeste in perioada iulie-septembrie; are flori albe, cu un diametru de 4-5 cm; frunzele sunt persistente; expunere la soare; este originara din China si a fost introdusa in Marea Britanie in 1900 de catre E.H. Wilson.

C. vedrariensis Highdown (syn. C. montana Highdown)

DATE  ADUNATE DE: Hertha

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site