Grupa B/E-I

GRUPA  

C. Edith

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie;are flori de culoare alba, simple, cu diametrul de 5-12 cm; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; taierea este optionala; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid inregistrat in 1974 (Raymond Evison).

 

C. Edouard Desfosse

H= 1,5-2 m; infloreste in mai iunie si in august-octombrie; are floare simpla, cu 6-8 tepale, diametrul = 15-22 cm, de culoare mov, cu o dunga mediana mov inchis; hibrid obtinut in Franta (Desfosse et Fils), in 1880 din C. patens si C. lanuginosa.

 

 

C. Elsa Spath (Xerxes)

H=2,5-3 m; infloreste din mai-iunie pana in septembrie; este foarte florifera; are flori mari, cu un diametru de 15-20 cm, de culoare mov deschis, cu o bara mediana de culoare alba pe fiecare petala; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid german, inregistrat in 1871(Spath).

 

C. Empress EVIPO 011 (N)

H=1,5-2 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori duble, cu un diametru de 12-15 cm, de culoare roz, cu o dunga mediana mai inchisa; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (R.J. Evison&Poulsen Roser), in 2001, inregistrat in 2004.

 

 

Etoile de Paris (Star of Paris)

H=2,5-4 m; infloreste in mai-iunie si in august; are flori mari, cu un diametru de 15-18 cm, simple, de culoara lila; este un hibrid frantuzesc (M. Christen), inregistrat in 1885.

 

 

Etoile de Malicorne

H=3-4 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mari, cu un diametru de 12-20 cm, de culoare mov, cu o dunga madiana purpurie; hibrid obtinut in Franta, in 1968 (Girault).

 

Etoile Nacre Sakurahime

H=2 m; are flori simple, de culoare alba, cu un diametru de 15-16 cm; hibrid japonez (Masayoshi Okuboo).

 

C. Evening Star

H=2-3 m; infloreste aproape neintrerupt  din iunie-iulie pana in august-septembrie; are flori roz cu o bara carmin pe mijlocul fiecarei petale; culoarea este schimbatoare; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid obtinut in Marea Britanie (Raymond Evison), in 1997.

 

C. Eyres Gift

H= 3-4 m; infloreste in intervalul iunie-octombrie; are flori simple cu 6 tepale, de culoare liliachie; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); varietate obtinuta in Marea Britanie (Barry Fretwell).

 

C. Fair Rosamond

H=2,5-3 m; infloreste in intervaul iunie-septembrie; are flori simple, cu 6-8 tepale, cu diametrul de 12-15 cm, de culoare ala sau alb-roz , cu o bara pe mijloc, stamine purpurii; expunere la semiumbra; la soare isi pierde din culoare;  hibrid obtinut in Marea Britanie (G. Jackman&Son), in 1871/1872.

 

C. Filigree EVIPO 029 (N)

H= 1 m; infloreste in iunie-iulie; are flori simple sau semiduble, cu un diametru de 10-15 cm, de culoare mov; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (R.J. Evison&Poulsen Roser), in 2003.

 

C. Fireworks

H=2,5-3m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o bara de culoare purpurie pe mijlocul petalelor, cu un diametru de 18 cm; prefera semiumbra, dar tolereaza si umbra ; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid inregistrat in Marea Britanie (Treasure), in 1980.

 

 

C. Frau Mikiko

H=2-3,5 m; infloreste in doua randuri, prima oara in mai-iunie, a doua oara in august-septembrie; are flori mari, cu diametrul de 14-16 cm; expunere la soare sau la semiumbra; rezista la minime de -20 grade Celsius; este un hibrid nou, japonez.

 

C. Frederik Chopin (Fryderyck Chopin)

H=1,5-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple cu un diametru de 15-18 cm, 6 tepale, de culoare roz-lila; are marginile ondulate; hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1998.

 

C. Fuji-musume

H=1-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, de culoare albastru-mov; florile sunt sterile, nu produc seminte; expunere la soare sau la semiumbra, tolereaza si umbra; se preteaza la cultivare in ghivece; este foarte rezistenta la ger (zona 4); hibrid japonez (Seijuro Arai), introdus in 1952.

 

C. Gabrielle

H=2-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, cu marginile ondulate, cu un diametru de 12-15 cm, de culoare lila, cu stamine galbene.

 

C. Gekkyuuden

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-mai; are flori simple, de culoare galbena, cu stamine galbene; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid japonez (S. Uchida).

 

C. General Sikorski (initial numita Jadwiga Teresa)

H-2,5-4,5 m; infloreste din iunie pana in septembrie; are flori simple, de culoare mov -lavanda, cu un diametru de 15 cm; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; taierea este optionala; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1965.

 

C. Gillian Blades

H=2-3,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mari, albe, ondulate pe margini; cu un diametru de 15 cm; expunere la soare sau la semiumbra, dar prefera , mai degraba, semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4); hibrid inregistrat in 1975 in Marea Britanie(Jim Fisk).

 

 

C. Gladys Picard

H=2-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mari, cu un diametru de 15-20 cm, simple, de culoare mov-roz foarte pal; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Jim Fisk), in 1975.

 

C. Gornoe Ozero

H=1-3 m; inforeste in intervalul mai-septembrie; are flori simle, de culoare mov, cu un diametru de 12-16 cm si stamine galbene; hibrid rusesc (M.F. Sharonova), inregistrat in 1972. 

 

C. Guernsey Cream

H=2-3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare galben-crem, cu un diametru de 5-12 cm; expunere la semiumbra, dar tolereaza si umbra; se preteaza la cultivare in ghiveci; taierea este optionala; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid inregistrat in 1989, in Marea Britanie (Raymond Evison).

 

C. Haku Ookan

H=2-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, mari, de culoare mov, cu o dunga mediana mai deschisa la culoare pe fiecare petala; este posibil ca la prima inflorire sa aiba flori semiduble; este foarte florifera; florile sunt sterile, nu produc seminte; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid japonez (Esio Kubota), inregistrat in 1957.

 

C. Hania

H=2m ; infloreste in perioada mai-inie si august-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 15 cm, de culoare ciclame, cu o dunga purpurie pe mijloc; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid polonez (S. Marczynski), obtinut in 1993 si inregistrat in 2000. 

 

C. Hanagurma

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si septembrie; are flori simple, cu un dametru de 10-12 cm, cu 8 tepale, de culoare ciclame si stamine de culoare galbena;  este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid japonez obtinut in 1985 si inregistrat in 1996 (Goro Joosha).

 

C. Henryi

H=3-4,5 m; infloreste din iunie pana in septembrie/octombrie; are flori albe, simple, cu un diametru de 15-20 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4); hibrid cunoscut din 1870 (Isaac Anderson-Henryi).

 

C. Herbert Johnson

H=2-2,5 m; infloreste in iunie-septembrie; are flori simple, cu 8 tepale, cu un diametru de 14-18 cm; hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1962 si inregistrat in 1973; este o incrucisare intre C. Vyvyan Pennell si C. Percy Picton. 

 

C. Hijiri

H= 2 m; are flori simple, foarte mari, cu un diametru de 19-20 cm, de culoare mov pal, cu o banda mediana de culoare alba; hibrid japonez (Sakata no Tane).

 

C. Horn of Plenty

H=2, 5-3,5 m; infloreste in  mai-iunie si i august-septembrie; este foarte florifera; are flori foarte mari, cu diametrul cuprins intre 15 si 23 cm, de culoare roz-violet, cu o bara violet inchis pe mijlocul petalelor; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; este rezistenta la ger (zona 4); hibrid inregistrat in 1962 (K. Maarse).

 

 

C. Hotaka (Hodaka)

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, foarte mari, cu un diametru de 15-20 cm; de culoare violet si stamine albe; hibrid japonez.

 

C. Huvi

H=2-2,5 m; infloreste in iunie-august; are flori simple, de culoare purpurie; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1986 din C. Niobe si C. Pohjanael.

 

C. Hyde Hall EVIPO 009

H=2-3 m; infloreste in aprilie-iunie si septembrie; are flori simple, cu un diametru de 10-15 cm, de culoare alba; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in 2004 (Raymond J. Evison si Poulsen Roser).

C. Ice Blue

H= 2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august- septembrie; are flori mari, cu un diametru de 15-20 cm, simple, initial alb-albastrui, ulterior albe; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in 1998 si inregistrat in 2005 de Raymond Evison si M. N. Olesen.

 

 

Ilka

H=1,5-2m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare lila si stamine purpurii; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1981.

 

C. Imperial

H=2,5-3m ; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mari, semiduble sau simple, de culoare alba cu o dunga mediana de culoare roz; hibrid suedez (Magnus Johnson), obtinut in 1955.

 

C. Iola Fair

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple de culoare mov foarte pal, cu o dunga alba pe mijloc; expunere la semiumbra; hibrid obtinut in Marea Britanie (Keith Fair),in 1995 din C. Niobe si C. W. E. Gladstone.

 

C. Ishobel

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori de culoare alba, cu o dunga discreta roz; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Jim Fisk), in 1985.

 

C. Ivan Olsson

H=2,5-3m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, de culoare alba, cu tenta mov, cu un diametru de 8-14 cm; hibrid obtinut in Suedia (Magnus Johnson), in 1955.

 

C. H. F. Young

H=2-3,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mari, cu un diametru de 13-20 cm, simple, de culoare albastru-mov; expunere la soare sau la semiumbra; este una dintre clematitele cu forma foarte compacta, ideala pentru gradinile mici; este rezistenta la ger (zona 4); taierea este optionala; hibrid inregistrat in 1962 (Walter Pennell)

 

I am Red Robin (Zorero)

H=3 m; are flori mici, cu un diametru de 5 cm, in forma de clopotel; infloreste in intervalul aprilie-august; expunere la soare sau la semiumbra; se taie usor; hibrid olandez (Wim Snoeijer), introdus in in 1998, inregistrat in 2005.

 

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site