Créer un site internet

Grupa B/J-K

Grupa B/J-K

C. Jackmanii Alba

H=3-4 m; infloreste in iunie-iulie si august septembrie; la prima inflorire are fori duble sau semiduble, la a doua simple; florile au un diametru de 15 cm; sunt de culoare alba, cu o tenta mov sau cu dunga mov; este un hibrd obtinut in Marea Britanie (Charles Noble), in 1878.

 

C. Jackmanii Rubra

H=2,5-4,5 m; inforeste in intervalul iunie-septembrie; poate avea flori duble, semiduble sau simple; flori de culoare purpurie, cu o bara mediana mai deschisa la culoare si  cu un diametru de 10-18 cm; hibrid obtinut in Franta, inainte de 1913 (Houry).

 

C. James Mason

H=1,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, foarte mari, cu un diametru de 15-20 cm, de culoare alba; hibrid obtinut in Marea Britanie (Barry Fretwell), in 1984.

 

 

C. Janina

H=1,5-2 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are fori simple, cu un diametru de 10-15 cm, de culoare alba, cu stamine purpurii; expunere la soare; nu este foarte rezistenta la ger (zona 6); hibrid lituanian (L. Bakevicius(), inregistrat in 1988.

 

C. Janis Ruplens nr. 1

H= 1,5-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o dunga mediana purpurie, cu un diametru de 12-14 cm; poate fi cultivata in ghiveci; hibrid letonian.

  

C. Jean Paul II

H=2,5-4 m;infloreste in iulie-septembrie, avand flori cu un diametru de 15 cm. Este una dintre putinele clematite care nu agreeaza sarele, o poztionare la semiumbra fiind cea mai potrivita. La soare florile palesc foarte repede. Totodata este o clematita care are nevoie de udari frecvente; este un hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1980.

 

C. Jerzy Popieluszko

H=1,2-1,5 m; infloreste in intervalul mai-octombrie; are flori  albe, simple, cu un diametru de 13-15 cm; este o clematita care poate fi cultivata in ghiveci; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade);hibrid polonez (S. Marczynski), obtinut in 1995 si inregistrat in 2003; a fost premiata la Plantarium 2005. 

 

C. Joan Picton

H=2,5-3 m; infloeste in intervalul iunie-septembrie; are flori roz-liliachii, simple, cu un diametru de 12-22 cm si tepale valurite pe margini; hibrid obtinut in Marea Britanie (Percy Picton) in 1971 si inregistrat in 1974.

 

C. John Gould Veitch

H=2- 2,80 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori duble sau semiduble, cu un diametru de 10-14 cm, de culoarea lavandei; expunere la semiumbra; poate fi cultivata in ghivece; hibrid Japonez, obtinut in 1867.

 

C. John Warren

H=2,5-3 m; infloreste in intervaul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare roz, cu o dunga mai inchisa la culoare pe mijlocul tepalelor; hibrid obtnut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1968.

 

 

C. Josephine (Evijohill)

H=2-4 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori duble, cu o structura complexa, de culoare roz, cu o linie mediana purpurie pe fiecare petala si mijloc roz; culoarea florilor variaza in functie de expunere; expunere la soare sau la semiumbra; taierea este optionala; este foarte rezistenta a ger (zona 4); hibrid recent obtinut (anii '90) de  Josephine Hill si Raymond Evison.

 

C. Julka

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-august; are flori cu un diametru de 15 cm, simple , cu 6 tepale, de culoare mov inchis, cu o dunga mediana purpurie; expunere la semiumbra; hibrid polonez (S. Marczynski), obtinut in 1993 si inregistrat in 2000.

 

C. Kacper

H=2-2,5 cm; infloreste in perioada mai-iunie si in septembrie; are flori extrem de mari, simple, de culoare ciclame, cu o dunga mediana purpurie; hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1970.

 

Kakio (Syn. Pink Champagne)-vezi Pink Champagne

 

C. Kamilla

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori de culoare albastra-mov, cu stamine galbene, cu un diametru de 14-16 cm; poate fi cultivata in ghiveci; hibrid suedez ( Kjell Bolinder), obtinut in 1995. 

 

C. Karin

H=1,5-2 m; infloreste in intervaul iunie septembrie; are flori simple , de culoare violet, cu un diametru de 14-16 cm; hibrid suedez (Magnus Johnson), obtinut in 1955.

 

C. Kathleen Dunford

H=2-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori roz-purpurii, cu un diametru de 12-13 cm, semiduble la prima inflorire si simple la cea din toamna; expunere la soare sau la semiumbra; nu se taie sau se taie putin; este destul de rezistenta la ger (zona 5, -25 grade Celsius)

 

C. Kathleen Wheeler

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mari, simple, de culoare roz-mov; hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1952 si inregistrat in 1967.

 

C. Keith Richardson

Infloreste in mai-iunie si in august; are flori simple, de culoare roz.

 

C. Ken Donson 

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mari, cu un diametru de 14-18 cm, simple, de culoare albastru-mov; hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1952 si inregistrat in 1976; este o incrucisare intre Barbara Jackman si Daniel Deronda; clematita premiata cu Award of Garden Merit.

 

C. Kimi'idera

H=2-2,5 m; infloreste in arilie-mai; are flori simple, cu un diametru de 10-15 cm, de culoare mov pal, cu o dunga mediana alba si stamine purpurii; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid japonez (Yoshiya Shiozaki), obtinut in 1975 din C. Nelly Moser si C. Patens.

C. King Edward VII

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov pal, cu o bara mediana rosietica; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid obtinut in Marea Britanie (G. Jackman&Son), in 1902 din C. Fairy Queen si C. Sir Trevor Lawrence.

 

C. Kingfischer EVIPO 037 (N)

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 15-18 cm, de culoare mov intens; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Raymond Evison&Poulsen Roser), in 2007.

 

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site