Créer un site internet

Grupa B- R-Z

Grupa B- R-Z

 

C. Ramona

H=3-5 m;  inflorire abundenta in iunie, prima si a doua in septembrie, eventual neintrerupt in acest interval; are flori foarte mari, cu un diametru de 15 cm; expunere la soare; nu se taie deloc; hibrid creat in 1888.

 

 

C. Red Pearl

H= 2-2,5 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 12-16 cm, de culoare rosie, cu o bara mediana de culoare mai inchisa si stamine de culoare crem-galbui; expunere la soare sau la semiumbra; poate fi cultivata in ghiveci; hibrid japonez (Kozo Sugimoto), obinut in 1992.

 

C. Richard Pennell

H=3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare mov; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, - 30 de grade)); hibrid obtinut in 1962, in Marea Britanie (Walter Pennell).

 

C. Rosemoor-EVIPO 002 (N)

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 10-16 cm, de culoare purpurie si stamine galbene; poate fi cultivata si in ghiveci; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Raymond J. Evison si Poulsen Roser), in 2004; este o planta protejata.

 

C. Rose Supreme

H=2-3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare roz pal si stamine galben-crem; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie (Watkinson), in 1988. 

 

C. Royalty

H=1,5-2 m;  infloreste in intervalul mai-august; la prima inflorire are flori semiduble (dimetrul = 10 cm), la cea din toamna, simple si mai mici, de culoare mov; este o clematita cu forma compacta, care se preteaza la cultivarea in ghiveci; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie, in 1985 (John Treasure).

 

C. Ruby Glow

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 10-18 cm. Culoarea florilor este variabila, de la rosu rubiniu la rosu purpuriu; hibrid canadian.

 

C. Samantha Denny

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori duble sau semiduble la inflorirea din primavara si simple toamna, de culoare roz cu o dunga rosietica; flori cu un diametru de 16 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Vince si Sylvia Denny) in 1981, inregistrat in 1990.

 

C. Saturn (Pennell)

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mov-violet, simple , cu stamine galbene; hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1963, inregistrat in 1978; incrucisare intre C. Lord Nevill si C. Nelly Moser.

 

C. Scartho Gem

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mari, simple, de culoare roz, cu o dunga purpurie pe fiecare tepala; hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1962, inregistat in 1973.

 

C. Sealand Gem

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov -bleu, cu o dunga rosie pe mijlocul tepalelor; hibrid obtinut in Marea Britanie (Bees), in 1957.

 

C. Serenata

H=2-3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori mari, de culoare mov inchis si stamine galbene; dametrul florilor este de 10 cm; expunere la soare sau la semiumbra; varietate obtinuta din seminte de C. Madame Edouard Andre, in Suedia, de catre Tage Lundell, in 1960.

 

C. Signe

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, cu un diametru de 12-14 cm, de culoare lila, cu o dunga mediana rosietica; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid danez (A. Antonsen), inregistrat in 1983.

 

C. Silver Moon

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori de culoare argintiu- liliachie, simple; hibrid obtinut in Marea Britanie (Percy Picton), in 1971; a fost premiata cu Award of Garden Merit.

 

C. Sir Garnet Wolseley

H=2,5-3 m; infloreste in intervaul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o dunga rosie, avand un diametru de 12-16 cm ; hibrid obtinut in Marea Britanie (G. Jackman &Son), in  1874.

 

C. Snow Queen

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; primavara are flori albe cu o usoara tenta mov, iar toamna florile au o dunga roz pal; tepalele sunt dintate pe margini; forile au un diametru de 16 cm; expunere la soare sau la semiumbra; varietate obtinuta in Noua Zeelanda (W.S. Callik), in 1958.

 

C. Solidarnosc

H=1-1,5 m; infloreste in intervaul mai-septembrie; are flori rosii, simple si stamine rosii; diametrul florilor este de 16 cm; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid polonez (Szczepan Marczynski), obtinut in 1993 si inregistrat in 2003.

 

C. Solweig

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august; are flori simple, de culoare roz pal, cu o dunga mediana alba si stamine galbene; varietate suedeza (Magnus Johnson), obtinuta in 1986.

 

C. Special Ocasion

H=2-2,5 m; infloreste in intervaul iunie-august; are flori simple, cu un diametru de 14-16 cm, de culoare mov foarte pal, spre alb; poate fi cultivata si in ghiveci; hibrid obtinut in Marea Britanie (Ken Pyne), in 1983.

 

C. Starfisch (Marea Britanie, Germania)

H=2,5 m; infloreste in  mai-iunie si in septembrie; are flori simple, de culoare mov pal, cu marginile tepalelor valurite.

Observatii: exista doua cultivare cu acelasi nume. Cel de mai sus, care se gaseste in Marea Britanie si Germania,  si un altul cu flori albe care se vinde in SUA.

 

C. Sunset

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iunie- septembrie; are flori simple, cu un diametru de 10-17 cm, de culoare purpurie, cu o dunga mediana rosie; hibrid american (Arthur H. Steffen), inregistrat in 1990.

 

 

C. Susan Allsop

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o bara purpurie pe mijlocul tepalelor; hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1963, inregistrat in 1973; este o incrucisare intre C Beauty of Worcester si C. King Edward VII.

 

C. Suzy Mac

H=2-2,5 m; infloreste in perioada mai-septembrie; are flori simple, cu maginea ondulata, de culoare mov, foarte mari, cu un diametru de 16-18 cm; hibrid inregistrat in Marea Britanie (Brian Collingwood), in 2004.

 

C. Sylvia Denny

H=3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori albe, duble; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade).

 

 

C. Sympatia

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mari, simple, de culoare roz, cu o dunga mediana de culoare rosie; diametrul florilor este de 15-18 cm; nu este foarte rezistenta la ger (zona 6); hibrid polonez (Stefan Franczak), obtinut in 1978, inregistrat in 1986.

 

C. Tateshina

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si septembrie; are flori simple, de culoare bleu-lila si stamine galbene; hibrid japonez, inregistrat in 1986.

C. The Bride

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; hibrid obtinut in Marea Britanie (G. Jackman).

 

C. The First Lady

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mari, cu un diametru de 15-20 cm, simple, de culoare roz-mov, cu o dunga mediana mai inchisa la culoare; hibrid american (Arthur H. Steffen jr.), obtinut in 1978 si inregistrat in 1989.

 

C. The President

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori mari, cu un diametru de 15-20 cm, simple, de culoare mov; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; are forma compacta si se preteaza si la cultivarea in ghivece; hibrid inregistrat in Marea Britanie, in 1876 (Charles Noble).

 

C. The Vagabond

H=1,5-2 m; infloreste in mai-iunie si in august-octombrie; are flori simple, de culoare mov, cu o dunga mediana purpurie; hibrid obtinut in Marea Britanie (Ken Pyne), in 1996.

 

C. The Velvet

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori mari, cu un diametru de 16-18 cm, simple, de culoare violet, cu o dunga mediana purpurie; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid japonez (Hiroshi Hayakawa), inregistrat in 1990. 

 

C. Versailles EVIPO 025 (N)

H=1-1,5 m; infloreste in iunie-iulie; are flori simple, cu un diametru de 10-16 cm, de culoare violet, cu o dunga mediana purpurie;  este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Raymond J. Evison si M. N. Olesen), in 1998, inregistrat in 2002.

 

C. Titania

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare alba, cu o bara de culoare roz pe mijlocul tepalelor; florile sunt foarte mari, cu un diametru de 18-22 cm; hibrid suedez (Magnus Johnson), obtinut in 1952.

 

C. Twilight

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare roz-mov si tepale foarte rotunjite; diametrul florilor este de 10-15 cm; expunere la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Percy Picton), in 1971.

 

 

C. Unzen

H=2-2,5 m; infloreste in aprilie-iunie; are flori simple, cu un diametru de 11-13 cm, de culoare roz, cu o dunga rosie pe mijloc si stamine purpurii; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid japonez (Tasku Kaneko), inregistrat in 1957.

 

C. Valge Daam

H=1,5-2,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, albe, cu un diametru de 12-14 cm, cu 6 tepale, de culoare alba, cu stamine bej; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); se poate cultiva in ghiveci; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1978 si inregistrat in 1980; este o incrucisare intre C. Bal Tzwetov si C. Mme Van Houtte.

 

C. Veronica's Choice

H=2-3 m; inforeste in intervaul iunie-august; are flori duble, de culoare mov pal, spre alb; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie (William Pennell), in 1973.

 

C. Vino

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 15-18 cm, de culoare roz-purpurie, cu o dunga mediana mai inchisa pe fiecare petala; expunere la soare sau la semiumbra.

 

C. Violet Charm

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov-liliachie; expunere la soare sau la semiumbra; varietate obtinuta in Marea Britanie (Solihull Nurseries), in 1966.  

 

C. Violet Elizabeth

H=2-3,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori duble, de culoare roz, cu o dunga mai inchisa pe fiecare tepala; florile au un diametru de 14-20 cm; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid btinut in Marea Britanie (Walter Pennel), in 1962, inregistrat in 1974; este o incrucisare intre C. Vyvyan Pennell si C. Mme Spencer Castle.

 

C. Violetta

H=2-3m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, cu 6-8 tepale, de culoare roz, cu o dunga purpurie; hibrid german (F. M. Westphal), inregistrat in 1999.

 

C. Vivienne Beth Curie

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 10-12 cm, de culoare ciclame; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (F. Meecham), in 1980, inregistrat in 1998.

 

C. Vyvyan Pennell

H=3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori duble la prima inflorire, de culoare mov, cu un diametru de 15-20 cm; la a doua inflorire are flori simple ; expunere la soare sau la semiumbra; se preteaza la cultivarea in ghivece; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid creat in 1954 de catre  Walter Pennell si inregistrat in 1959.

 

 

C. Wada's Primrose

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori alb-crem, simple si stamine galbene; florile au un diametru de 10-18 cm; florile sunt parfumate; expunere la semiumbra; este originara din Manchuria sau Coreea; este cunoscuta din 1933.

 

C. Walter Pennell

H= 2-3 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori de culoare mov; la prima inflorire are flori duble, la cea din toamna semiduble sau simple; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in 1961, in Marea Britanie (Walter Pennell).

 

C. Warszawska Olga

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie; are flori simple, de culoare roz-ciclame si stamine galbene; florile au un diametru de 13-15 cm;  hibrid polonez (Stefan Franczak), obtinut in 2004.

 

C. Warszawska  Nike

H=2-3 m; infloreste in iunie-iulie si in septembrie-octombrie; este foarte florifera; are flori simple, de culoare rosie inchisa, spre violet; expunere la soare si la semiumbra; se preteaza la cultivarea in ghivece; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1992.

 

C. W.E. Gladstone

H=2-4 m; infloreste in iunie-iulie si in august-septembrie; are flori simple, neobisnuit de mari, cu un diametru de 20-25 cm, cu 6-8 tepale, de culoare bleu-liliachiu; expunere la soare sau la semiuumbra; hibrid inregistrat in Marea Britanie (Charles Noble), in 1881.

 

C. Westerplatte

H=2m; infloreste in iunie-iulie si in agust-septembrie, are flori simple, cu 6-8 tepale, de culoare rosie, cu un diametru de 10-16 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta ger (zona 4, -30 de grade); hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1998.

 

Westerplatte (Mada)

C. Wilhelmina Tull

H=2,5-3 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori simple, de culoare purpurie, cu dunga mediana rosie; expunere la soare sau  la semiumbra; este foarte asemanatoare cu Mrs. N. Thompson.

 

C. William Kennett

H= 3m ; infloreste in mai-iunie si in august-septembrie/octombrie; are flori simple, de culoare mov-lavanda; expunere la soare sau la semiumbra, tolereaza si umbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie (H. Cobbett), in 1875.

 

 

C. Will Goodwin

H= 3-3,5m ; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mari, cu un diametru de 15-20 cm, simple, de culoare mov lavanda, cu marginile usor valurite; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4,-30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Walter Pennell), in 1954. 

 

 

C. Yamato

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, de culoare mov si stamine purpurii; hibrid japonez (S. Arai).

 

C. Teshio

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie si in septembrie; are flori de culoare liliache, duble; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid japonez (Tasuku Taneko).

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site