Créer un site internet

Grupa C/H-L

GRUPA  

 

C. Hagley  Hybrid

H= 1,8-3 m; are flori destul de mari, cu diametrul de maxim 12 cm,flori simple; infloreste din vara pana in toamna (iunie- septembrie), avand o lunga perioada de inflorire, fara a avea, insa, foarte multe flori; expunere la semiumbra sau soare usor, suporta si umbra; florile sunt sterile si nu produc seminte; se taie sever la inceputul primaverii; este rezistenta la ger, suportand minime de -25/-30 grade Celsius; hibrid inregistrat in 1956.

 

C. Harlow Carr

H=2-3 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, de culoare mov inchis, cu un dametru de 8-12 cm; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid Raymond J. Evison si Poulsen Roser.

 

C. heracleifolia

H= 3-4 m; are flori mici, cu 4 petale, de culoare bleu-mov; este mirositoare; expunere la soare sau la semiumbra; achenele sunt foarte decorative; este destul de rezistenta la ger (zona 5, -25 de grade); clematita originara din nordul si centrul Chinei.

 

C. heracleifolia Mrs. Robert Brydon

H=1,75-2,5 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori mici, de culoare violet pal; florile sunt parfumate; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid spontan introdus in 1939 de R. Brydon.

 

C. hirsutissima

H= 0,60 m; infloreste in mai-iulie; are flori mici, de culoare mov, in forma de potir; este originara din Amarica de Nord (SUA).

C. Honora

H=2,5-4 m; inforeste in perioada iunie-august; are flori violet, cu un diametru de 12-18 cm; expunere la soare sau la semiumbra; se taie la sfarsitul iernii; este rezistenta la ger, admitand minime de -25/-30 de grade Celsius.

 

C. Huldine

H=2,5-6 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie, eventual si in noiembrie; are flori simple, de culoare alba, cu reversul usor purpuriu; diametrul florilor este de 7-10 cm; expunere la soare; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1914. 

 

C. integrifolia

H= 3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori mici, cu un diametru de 4 cm, de culoare bleu-mov, in forma de clopotel; expunere la soare sau la semiumbra; are achene foarte decorative; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este originara din Europa Centrala, SE Rusiei, Asia Centrala si vestul Asiei. 

 

 

C. integrifolia Alba

H=1-1,25 m; infloreste in perioada iunie-septembie; are flori albe, simple, in forma de clopotel; este un tip de clematita care nu este agatatoare; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 grade).

 

C. integrifolia Aljonushka

H= 1,5-2 m; are flori roz, simple, in forma de clopotel, cu un diametru de 5-8 cm; expunere la soare sau la semiumbra.

 

C. integrifolia Andante

H=1 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, in forma de clopotel, de culoare roz-ciclame, cu un diametru de 4-5 cm; expunere la soare; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Japonia (Kazushige Ozawa), in 2004.

 

C. integrifolia Aphrodite Elegafumina

H=2 m; are flori simple, de culoare violet, cu un dametru de 12-16 cm; hibrid japonez obtinut in 1993 (Masatache Udagawa), din incrucisarea lui C. florida bicolor cu C. integrifolia hendersonii.

 

 

C. integrifolia Arabella

H=1,5-2m; infloreste in perioada iunie-octombrie, avand foarte multe flori; florile sunt simple, de culoare bleu; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Fretwell), in 1994.

 

C. integrifolia Durandii

H=1,5-2m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare indigo; expunere la soare sau la semiumbra; este destul de rezistenta la ger (-25 grade Celsius); este un hibrid obtinut prin incrucisarea lui C. lanuginosa cu C. integrifolia, in registrat in 1874, in Franta (Fratii Durand).

 

C. integrifolia Hendersonii

H=1 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori de culoare mov, simple, cu 4 tepale, cu un diametru de 6,5-7 cm; florile sunt mirositoare.

 

C. integrifolia Olgae (vezi Olgae)

 

C. integrifolia Pastel Pink

H=1 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, cu 4 tepale, de culoare roz-mov; varietate obtinuta in Marea Brtanie (Barry Fretwell), in 1986.

 

C. integrifolia Rosea

H=1-1,25 m; infloreste in iunie-septembrie; are flori parfumate, de culoare roz, simple, in forma de clopotel; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); inregistrata in Suedia (M. Johnson), in 1952.

 

C. integrifolia Tapestry

H=1 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, cu 4 tepale, de culoare roz-ciclame; varietate obtinuta in Marea Britanie de catre Barry Fretwell.

 

C. Iryuu

H=2 m; are flori simple, cu un diametru de 12-15 cm, de culoare mov pal, cu o dunga mediana; hibrd japonez (Kazushige Ozawa), obtinut in 1983.

 

C. Isehara

H= 2-2,5 m; infloreste in mai-iunie; are flori mari, cu un diametru de 16-20 cm, simple, de culoare albastru-mov si stamine galben-crem; hibrid japonez (Yoshitara Nishibe).

C. x Jackmanii Superba

H=3-4 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori mari, simple, de culoare mov, cu un diametru de 14-18 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade). Este o varianta de Jackmanii obtinuta si inregistrata in 1880, respectiv 1882, in Marea Britanie.

 

C. Jenny

H=2,5-3 m; infloreste in iulie-septembrie; are flori simple, mici, cu un diametru de 6-8 cm, de culoare mov inchis; varietate obtinuta in Suedia (K. Cedergren), in 1991.

 

 

C. John Huxtable

H=2,5-4 m; infloreste in perioada iunie/iulie-septembrie; expunere la soare, la semiumbra, dar tolereaza si umbra; se taie sever (30-40 cm) in februarie-martie; este foarte rezistenta la ger, admitand si temperaturi sub -30 grade Celsius; hibrid englezesc (John Huxtable), inregistrat in 1967.

 

C. Jouiniana Praecox

H=2-3 m; infloreste tarziu, in august/septembrie-octombrie; are flori mici, de culoare alba, cu o tenta mov; este foarte florifera; expunere la soare sau semiumbra; se taie sever; este rezistenta la ger, admitand minime sub -30 de grade Celsius; hibrid obtinut din incrucisare lui C. heracleifolia var. davidiana si C. vitalba.

 

C. Kardynal Wyszynski- grupa B?

H=2,5-3 m; inforeste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 14-18 cm, de culoare rosie;  expunere la soare sau la semiumbra; hibrid polonez (Stefan Franczak), obtinut in 1974 si inregistrat in 1983.

 

C. Lady Betty Balfour

H=3-4 m; infloreste in perioada august-octombrie, eventual si in noiembrie; are flori simple, de culoare mov, cu un diametru de 10-16 cm; expunere la soare; hibrid obtinut in Marea Britanie (G. Jackman&Son) in 1910, inregistrat in 1912; este o incrucisare intre C. Gipsy Queen si C . Beauty of Worcester.

 

C. ladakhiana

H=3-4 m; infloreste in intervalul august-octombrie; are flori foarte interesante, simple, cu 4 tepale, de culoare galbena cu puncte maronii; expunere la soare sau la semiumbra; este originara din Kashmir.

 

C. Little Nell

H=3-4 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mici, simple, de culoare alba cu marginile bordate cu mov; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid frantuzesc (Francisque Morel).

 

C. Luther Burbank

H=3-4 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are fori simple, cu 6 petale, de culoare mov, cu un diametru de 14-20 cm; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid ucrainian (A. N. Volosenko-Valenis), obtint in 1959 si inregistrat in 1966.

 

DATE ADUNATE DE : Hertha

 

 

C. x Jackmanii

H=3-3,5 m; infloreste in perioana iunie-iulie si in august septembrie, uneori chiar si in octombrie; are flori simple, cu un diametru de 8-10 cm, de culoare mov intens, cu 4-6 petale; expunere la soare, eventual la semiumbra; rezista si la umbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); se taie sever la sfarsitul iernii; nu este potrivita pentru cultivarea in ghivece; este un hibrid obtinut din C. lanuginosa din China si C. viticella din sudul Europei in 18958 (Jackman), in Marea Britanie.

 

C. Hisa

H=2 m; are flori mari, simple, cu un diametru de 15-20 cm, de culoare mov; hibrid japonez (Hisako Kaneko).

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×