Grupa C/M-S

GRUPA 

 

 

 

C. Madame Grange

H=2,5- 3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare purpurie, cu un diametru de 13 cm; expunere de preferinta la soare sau, eventual, la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este un hibrid frantuzesc obtinut din C. lanuginosa si o varietate de C. viticella de catre Th. Grange, in 1875; clematita premiata cu Award of Garden Merit.

 

 

C. Marcelina

H=3-4 m; infloreste in perioada iunie- septembrie; are flori simple, cu 6 tepale, de culoare mov, cu un diametru de 12-15 cm; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade);  hibrid polonez (Stefan Franczak).

 

C. Margaret Hunt

H=2,5-4,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori roz, simple; expunere la soare si la semiumbra; se taie in martie la 35-40 cm deasupra solului; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 grade Celsius); hibrid inregistrat in 1969 (Hunt).

 

C. Maureen

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare rosie; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid obtinut in Marea Britanie (Gurteen&RitsonLtd.), in 1956.

 

 

C. Mazury

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori duble, de culoare liliachie, cu un diametru de 13-17 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid polonez (Szczepan Marczynski), obtinut in 1994 si inregistrat in 2006.

 

C. Mefistofel

H=2,5-3 m; inforeste in intervaul iulie-septembrie; are flori simple, de culoare mov foarte inchis, spre negru, cu un diametru de 10-14 cm; hibrid obtinut in Ukraina (M.I.Orlov), in 1966 din incrucisarea lui C. Gipsy Queen cu C. viticella.

 

C. Mikelite- vezi C. viticella Mikelite

 

C. Miniseelik

H=1,5-2 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare ciclame-purpuriu, cu o bara mediana de culoare alba; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1982.

 

C. Mme Edouard Andre

H=3-3,5 m; infloreste in iulie-august; are flori simple, de culoare rosie-purpurie, cu diametrul de 5-12 cm; expunere la soare sau la  semimbra; se taie toamna; suporta si minime sub -30 grade Celsius; hibrid frantuzesc (Baron Veillard), inregistrat in 1892.

.

C. Mme Julia Correvon (vezi viticella Mme Julia Correvon)

 

C. Mme Lady Betty Balfour

H=5-6 m; infloreste in perioada august-octombrie; are flori simple, de culoare mov si stamine alb-galbui; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie (Jackman), in 1910.

 

C. Mme Baron Veillard

H=4-5m; infloreste in septembrie-octombrie; are flori simple, de culoare roz-mov, cu un diametru de 8-10 cm; expunere la soare, dar admite si semiumbra ; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade), dar este mai florifera in zona 6; hibrid obtinut in Franta (Baron Veillard), in 1885.

 

 

 

C.  Mrs. Robert Brydon

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de forma stelata, de culoare alb-mov; varietate obtinuta in 1953 in S.U.A de catre Robert Brydon.

 

C. Nikolai Rubtsov

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare roz, cu un diametru de 14 cm; hibrid obtinut din incrucisarea lui C. xJackmanii cu C. Nelly Moser, in 1967, in Ucraina (Beskaravainaja).

 

C. Nojiri

H=2-2,5 m; infloreste in mai-iunie; are flori simple, cu un diametru de 13-16 cm, de culoare alba, cu bara mediana de culoare rosie; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid japonez (Sakata Seeds).

 

C. ochroleuca

H= 70 -80 cm; infloreste in mai-iunie; are flori marunte, de culoare alb-mov; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este originara din America de Nord (USA).

 

C. Olgae (syn. integrifolia Olgae)

 

 

C. orientalis Bill Mackenzie

H=5-6 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori in forma de clopotel, galbene, cu 4 tepale; expunere la soare sau la semiumbra; se taie in februarie-martie, pastrandu-se doar 20-35 cm deasupra solului;  este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade).

 

C. orientalis Orange Peel

H=4-7 m; infloreste din iunie pana in septembrie/octombrie; are flori simple, cu 4 tepale, de culoare galbena, cu un diametru de 3 cm; are achene foarte decorative; expunere la soare sau la semiumbra; nu rezista la ger la fel de bine ca alte clematite (zona 6, -15 grade ); este originara din China. 

 

C. Pagoda

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori albe, cu vinisoare mov, cu un diametru de 6-8 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este destul de rezistenta la ger (zona 5); hibrid obtinut in Marea Britanie (John Treasure), in 1980 si inregistrat in 1983; este o incrucisare intre C. viticella si C. Etoile Rose.

 

C. paniculata

H=6-9 m;  infloreste in mai-iunie, fiind foarte florifera; are flori mici, cu un diametru sub 5 cm, de culoare alb-crem; este mirositoare si are achene foarte decorative; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este originara din Noua Zeelanda.

 

C. Peppermint EVIPO 005 (N)

H=2-3 m; infloreste in iunie-septembrie; are flori duble, cu 6 tepale, de culoare alb-verzuie, cu un diametru de 8-10 cm; nu este foarte rezistenta la ger (zona 6); hibrid obtinut in area Britanie (R.J. Evison&Poulsen Roser), in 2002.

 

 

C. Perle d'Azur

H=3-4 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie (uneori chiar mai devreme); are flori cu un diametru de 10 cm, simple, de culoare mov; expunere la soare sau la semiumbra; se taie la sfarsitul iernii la 15-20 cm deasupra solului; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Franta (Francisque Morel), in 1885.

 

 

C. Petit Faucon

H=1-1,5 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, cu 4 tepale; de culoare violet, cu stamine galbene; este o planta care nu are capacitatea de a se agata; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie (Raymond Evison), in 1989.

 

 

C. Pink Fantasy

H=2,5- 3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 10 cm, de culoare roz pal, cu o nervura mediana ceva mai inchisa pe fiecare petala; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte compacta si se preteaza la cultivarea in ghivece; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Brtanie (Jim Fisk), in 1975.

 

 

C. Pink Lady

H=2-3 m; are flori simple, de culoare roz, cu un diametru de 10-12 cm; hibrid japonez (Sakata no Tane).

 

C. pitcheri

H=2-2,5 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori marunte, de culoare roz-rosietica; expunere la soare sau la semiumbra; este originara din America de Nord (USA).

 

C. potaninii var. (ssp.) fargesii

H=2-3 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori albe, cu tepale ondulate, cu un diametru de 2,5-4 cm; este originara din vestul Chinei.

 

C. potaninii var. potaninii

H=4-5 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; este originara din China.

 

C. Prince Charles

H=2 m; infloreste in intervaul iunie-septembrie; are flori cu un diametru de 8-10 cm, simple, de culoare bleu lavanda; se preteaza la cultivare in ghiveci; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); clematita obtinuta in Noua Zeelanda (A. Keay), in 1976.

Prince Charles 

C. Rahvarinne 

H= 2-2,80  m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, de culoare purpurie, cu un diametru de 14-16 cm; poate fi cultivata si in ghivece; hibdrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1985 din C. Ernest Markham si C. Bal Tzwetov.

 

C. recta Purpurea

H=3-4 m; infloreste in perioada mai-iulie; are flori mici, albe, grupate in panicule; florile au miros de vanilie; are frunze de culoare rosietica; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 3, -37-39 de grade); este originara din Europa, frecventa in zona Rusiei.

 

C. Red Cardinal (Rouge Cardinal)

H=2,5-3,5 m; infloreste in perioada iulie-septembrie, eventual chiar din iunie; are flori simple, de culoare rosie purpurie, cu o dunga mediana de culoare mov; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Franta (Girault), in 1968.

Red Cardinal

C. rehderiana

H=4,5-7,5m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori mici,  in forma de clopotel, de culoare galbena; florile au un parfum delicat; expunere la soare sau la semiumbra, dar este mai frumoasa la soare; se inmulteste prin seminte care au nevoie de o temperatura de germinare de 22 de grade; nu este foarte rezistenta la ger (zona 6), ca atare in zonele cu ierni reci are nevoie de o usoara protectie; este originara din China.

 

C. Roko

H=1,5-3 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori simple, de culoare mov-albastruie, cu un diametru de 10-14 cm; poate fi cultivata in ghivece; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1982.

 

C. Romantika

H=2,5 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, cu 4-6 tepale, de culoare violet foarte inchis (spre negru), cu stamine galben-verzui; expunere la soare sau la semiumbra; este extrem de rezistenta la ger (zona 3); hibrid estonian (Uno Kivistik), inregistrat in 1983.

 

 

C. Rhapsody

H= 2,5 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori mov, simple, cu un diametru de 10-12 cm; expunere la soare; se taie toamna; este compacta si se preteaza la cultivarea in ghivece; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid creat in Marea Britanie ( Watkinson ), in 1988.

 

C. serratifolia

H=4-5 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori de culoare galben pal, cu miros de lamaie; expunere la soare sau la semiumbra; este originara din Koreea.

 

C. Sinaje Plamja (Sinee Plamia)

H=3-4 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, de culoare albastru-violet, cu dungi mai deschise, cu un diametru de 12-15 cm; hibrid ukrainian (A. N. Volosenko-Valenis), obtinut in 1961 din C. Gipsy Queen si C. lanuginosa Candida.

 

C. socialis

H=0,60 m; inforeste in mai-iunie; are flori mici, in forma de potir, de 2-2,5 cm, de culoare mov; expunere la soare sau la semiumbra; este destul de rezistenta la ger (zona 5); este originara din America de Nord (SUA).

 

C. songarica

H= 1-1,5 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori albe si stamine galbene; expunere la soare; este originara din Siberia si Mongolia.

 

C. stans

H=1-1,5 m; infloreste in august-octombrie; are flori mici, foarte frumoase si delicate, grupate in panicule, de culoare mov spre alb; florile sunt mirositoare; expunere la soare; este originara din Japonia, fiind introdusa in Europa in 1860.

 

C. Star of India

H=3-4 m; inforeste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o nervura mediana purpurie; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Marea Britanie (Cripps), in 1864.

 

 

C. Syrena

H=3-4 m; infloreste in perioada iunie-octombrie; are flori simple, de culoare purpurie, cu un diametru de 10-15 cm; expunere la soare; hibrid polonez (Stefan Franczak), obtinut in 1969 si inregistrat in 1980.

 

 

 

 

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site