Grupa C/T-Z

GRUPA  

C. Tamula

H=2-2,5 m; infloreste in intervaul iulie-septembrie; are flori simple, mov, cu un diametru de 10-14 cm; expunere la soare sau la semiumbra; se preteaza la cultivarea in ghivece; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1983, inregistrat in 1988.

C. tangutica Anita

H=2-5 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie/octombrie; este foarte rezistenta la ger (zona 3, -35 de grade); are flori mici, simple, cu 4-6 tepale, cu un diametru de 3-4 cm, de culoare alba, cu stamine galbene; hibrid obtinut in Olanda (Rinus Zwijnenburg Nursery).

C. tangutica Golden Tiara

H=3m; are flori galbene, cu stamine rosii, cu diametrul de 5-7 cm; infloreste din iulie pana in septembrie/octombrie; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; este rezistenta la ger, suportand minime de -25/-30 de grade Celsius.

 

 

C. tangutica Helios

H=2 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori galbene, in forma de clopotel, cu diametrul de 4-6 cm; are achene foarte decorative; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger, admitand minime de -25/-30 de grade Celsius.

 

 

C. terniflora, syn. discoreifolia, syn. C. Sweet Autumn

H=6 m; ae flori foarte marunte, albe; inflorire abundenta; expunere la soare; rezista pana la -20 grade Celsius. 

 

C. texensis (syn coccinea)

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori mici, in forma de potir, de culoare rosie. 

 

C. texensis Lady Bird Johnson

H=2-2,5 m; infloreste in intervaul iulie-octombrie; expunere la soare sau la semiumbra; este destul de rezistenta la frig (zona 5, -25 grade); hibrid creat in Marea Britanie (Barry Fretwell), in 1984; este o incrucisare intre C. Bee's Jubilee si C. texensis.

http://www.clematis.hull.ac.uk/hiviz-clemdetail.cfm?dbkey=528

 

C. texensis Princess Diana

H=2,5-3 m; infloreste in perioada august-octombrie; are flori trompetiforme, cu 4 tepale, de culoare roz-purpurie; expunere la soare sau la semiumbra; se taie primavara, pastrandu-se doar 20-25 cm deasupa solului; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid introdus de Fretwell, in 1984.

 

C. texensis Etoile Rose

H= 2,5-3 m; infloreste in iulie-august; are flori in forma de clopotei, cu patru tepale, usor ondulate pe margini, de culoare roz-ciclame; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade).

 

C. texensis Duchess of Albany

H=2,5-3,5 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori simple, de culoare roz, foarte delicate, cu un diametru de 4 cm;  expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid creat in Marea Britanie (Rowland Jackman), in 1894, din C. texensis si C. Etoile de l'Inde.

 

C. texensis Gravetye Beauty

H=2-3 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori rosii, simple cu 4 tepale, avand un diametru de 6-8 cm;  expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4-5, -30/-25 grade); hibrid creat in 1915 de catre William Robinson.

 

C. texensis Odoriba (Scarlet)

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori delicate, in forma de clopotel, de culoare ciclame, cu stamine de culoare galbena; expunere la soare sau la semiumbra; este destul de rezistenta la ger (zona 5, -25 de grade); hibrid creat in Japonia ( Kazushige Ozawa), in 1990. 

 

C. texensis Sir Trevor Lawrence

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul iulie-octombrie; are flori mici, simple, de culoare purpurie, cu o dunga rosie; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid obtinut in Marea Britanie (Arthur George Jackman), in 1890; este o incrucisare intre C. texensis si C. Star of India.

 

C. Tie Dye

H=3-5 m; infloreste in iunie-iulie; are fori simple, cu un diametru de 10-15 cm, de culoare violet cu pete lila; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid american (J.P. van Laeken), inregistrat in 2000.

 

 

 

C. Utopia

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iunie-octombrie; are flori simple, de culoare roz pal, cu un diametru de 10-15 cm.

 

C. versicolor

H=1,5- 2 m; infloreste in iulie-septembrie; are flori mici, in forma de potir, de culoare rosie; expunere la soare sau la semiumbra; este originara din America de Nord (SUA).

 

C. Victor Hugo EVIPO 007 (N)

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov foarte inchis, cu 4-6 tepale si un diametru de 5-8 cm; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Raymond J. Evison&Poulsen Roser), in 2002.

 

C. Victoria

H=2,5-3,5 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori mari, cu diametrul de 15 cm, simple, de culoare violet; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4-5, -30/-25 de grade);  hibrid obtinut in Marea Britanie (Cripps), in 1870, din incrucisarea lui C. lanuginosa cu C. x Jackmanii.

 

C. Viennetta EVIPO 006

H=2-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori duble, de culoare alb-crem, cu mijloc mov-pal, cu un diametru de 8-12 cm; nu este foarte rezistenta la ger (zona 6); hibrid obtinut in Marea Britanie (Raymond J. Evison si Poulsen Roser), in 2002.

 

C. Ville de Lyon

H=2-4 m; infloreste in perioada iulie-octombrie; are flori simple, cu un diametru de 10 cm, de culoare rosie-purpurie, culoarea fiind usor estompata spre centrul petalei,  si stamine de culoare galbena; prefera semiumbra, dar poate sta si la soare; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1899. 

 

 

C. viorna

H=2-2,5 m; infloreste in intervalul mai-septembrie; are flori mici, in forma de potir, de culoare violet, cu un diametru de 2,5-4 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este originara din estul SUA. 

 

C. virginiana

H=3,5-4,5 m ; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori marunte, cu un diametru de 1,5-2 cm, albe, dispuse in panicule; florile sunt mirositoare; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este originara din America de Nord.

 

C. vitalba

H=7-10 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori mici, de culoare alb-crem, cu un diametru de 2-2,5 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este originara din Europa Centrala si sudica.

 

C. viticaulis

H=0,5 m; are florea in forma de potir, de culoare violet, alba spre varful tepalei; este originara din SUA, Virginia.

 

C. viticella Abundance

H=2-4 m; infloreste in perioada  iulie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de  5-8 cm, de culoare ciclame; expunere la soare sau la semiumbra; se taie toamna; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid inregistrat in Franta (Francisque Morel), in 1939.

 

C. viticella Alba Luxurians

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 5-8 cm, de culoare alba, pictate cu putin verde pe varful tepalelor; este  rezistenta la ger (zona 4, sub -30 de grade); hibrid obtinut in Marea Britanie (Veitch&Son), in 1900.

 

 

C. viticella Betty Corning

H=3-4 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori in forma de clopotel, simple, cu 4 tepale, de culoare roz-mov;  florile sunt parfumate; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; se preteaza si la cultivarea in ghivece; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); este un hibrid inregistrat in 1934 , in Marea Britanie (Corning).

 

C. viticella Black Prince

H=3-4 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 8-9 cm, de culoare grena; expunere la soare sau la semiumbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); varietate obtinuta in 1990 si inregistrata in 1994 , in  Noua Zeelanda (Alister Keay).

 

C. viticella Blue Belle

H=3-3,5 m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov inchis, cu stamine galbene; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade).

 

C. viticella Carmencita

H=3-4 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 4-10 cm, de culoare roz spre rosu; hibrid obtinut in Suedia (Magnus Johnson), in 1952.

 

C. viticella Elvan

H=3-4 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o dunga alba pe mijlocul tepalelor; hibrid obtinut in Marea Britanie (Barry Fretwell), in 1979.

 

C. viticella Emilia Plater

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare mov- pal, cu dungi mai inchise pe mijlocul tepalelor; diametrul florilor este de 8-15 cm; hibrid polonez (Stefan Franczak), obtinut in 1967 si inregistrat in 1986.

 

C. viticella Etoile Violette

H=3,5 m; infloreste in perioada iulie-octombrie; are flori simple, cu un diametru de 7 cm, de culoare violet, cu stamine galbene; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; este mai putin rezistenta la ger (zona 5-6, -20 de grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1885. 

 

C. viticella Huldine

H=3-5 m; inforeste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare alba, cu un diametru de 6-8 cm; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1934.

 

C. viticella Justa

H=1-1,5 m; are flori simple, de culoare liliachie; hibrid lituanian (L. Bakevicius), inregistrat in 1988.

 

 

C. viticella Little Nell

H= 3-4 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, de culoare mov-pal, cu o dunga mediana alba pe fiecare tepala; hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel).

 

C. viticella Mikelite

H=2-2,5 m; infloreste  in iulie-septembrie; are flori simple, cu 4-6 tepale, cu diametrul de 10-14 cm, de culoare violet-purpuriu inchis, cu o bara mediana putin mai deschisa la culoare; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1989 si inregistrat in 1991; incrcisare intre C. Madame Iulia Correvon si C. Valge Daam.

 

C. viticella Minuet

H=3-4,5 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori mici, simple, albe, bordate cu violet; expunere la soare sau la semiumbra; se preteaza si la cultivarea in ghivece; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1952.

C. viticella Negritjanka

 

 

C. viticella Palette

H=2-3 m; infloreste in iunie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 5 cm, de culoare violet, cu mijlocul alb; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); varietate obtinuta in Marea Britanie (Raymond Evison si M. N. Olesen) in 1994, inregistrata in 2004.

 

C. viticella Polish Spirit

H=2-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie/octombrie; are flori simple, de culoare violet inchis, spre negru; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 5, -25 grade); hibrid polonez (Stefan Franczak), inregistrat in 1984.

 

C. viticella Margot Koster

H=2-4 m; infloreste in intervalul iunie/iulie-august/septembrie; are flori simple, cu diametrul de 8-10 cm, de culoare roz- carmin ; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid olandez, creat in jur de 1890, inregistrat in 1911, in Olanda (Marinus Koster).

 

C. viticella Royal Velours

H=2-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori cu diametrul de 5-12 cm, de culoare rosie inchisa; florile sunt sterile si nu produc seminte; expunere la soare; este foarte rezistenta la ger, suportand minime de -30 de grade Celsius; hibrid frantuzesc (Francisque Morel), inregistrat in 1914.

 

 

C. viticella Purpurea Plena Elegans

H=3-4 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori duble, de culoare rosie; expunere la soare sau la semiumbra; este foate rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1899.

 

C. viticella Solina

H=2-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare liliachie; expunere la soare sau la semiumbra; hibrid polonez (Stefan Franczak).

 

C. viticella Tango

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare rosie, cu o dunga alba pe mijlocul tepalelor; hibrid obtinut in Marea Britanie (Barry Fretwell), in 1986.

 

C. viticella Venosa Violacea

H=2-3 m; infloreste in intervalul iunie-septembrie; are flori simple, de culoare mov, cu o bara mediana de culoare alba pe fiecare petala; se preteaza si la cultivarea in ghivece; expunere la soare sau la semiumbra, dar tolereaza si umbra; este foarte rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); hibrid obtinut in Franta (Lemoine), in 1884.

 

C. viticella Viola

H=2,5-3 m; infloreste in intervalul iulie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 8-15 cm, de culoare mov, cu stamine galbene; hibrid estonian (Uno Kivistik), obtinut in 1983 si inregistrat in 1987.

 

C. Voluceau

H=2,5-3 m; infloreste din iunie/iulie pana in septembrie; are flori mari, simple, de culoare purpurie ; expunere la soare sau la  semiumbra; taiere severa in martie; este foarte rezistenta la ger, pana la -25  grade Celsius; hibrid obtinut in Franta (A. Girault), in 1970, prin incrucisarea lui C. Ville de Lyon cu C. Pourpre Mat.

 

 

DATE ADUNATE DE: Hertha

C. viticella Mme Julia Correvon

H=3-4m; infloreste in perioada iunie-septembrie; are flori simple, cu un diametru de 7-11 cm, de culoare rosie si stamine galbene; expunere la soare sau la semiumbra; este destul de rezistenta la ger (zona 5, -25 grade); hibrid obtinut in Franta (Francisque Morel), in 1900.

 

 

H=2,5-3 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori simple, de culoare grena-violet, spre negru, cu o bara pe mijloc; hibrid ucrainian (M.I. Orlov), obtinut in 1964; este o incrucisare intre C. Gipsy Queen si C. viticella.

C. viticella Kermesina (syn. C. viticella Rubra)

H=2,5 m- 4 m; ; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori mici, rosii-purpurii, simple; este foarte florifera; expunere la soare sau la semiumbra; este rezistenta la ger (zona 4, -30 de grade); introdusa in Franta (Lemoine), in 1883.

C. uncinata

H=2-3 m, dar netaiata poate ajunge la 7-8 m; infloreste in perioada iulie-septembrie; are flori mici, albe, cu un diametru de 2,5-3 cm; florile sunt mirositoare; expunere la soare; este originara din China si a fost introdsa in 1901 in Marea Britanie de catre Ernest Wilson.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×