Enciclopedii de clematite

ENCICLOPEDII ILUSTRATE

Photobucket

Daca constatati ca informatiile de pe acest site sunt incomplete, puteti accesa cateva site-uri cu caracter enciclopedic, care contin o bogata informatie:

1. Enciclopedie care prezinta marele avantaj ca are un sistem de cautare extrem de eficient. Se poate gasi nu numai orice varietate de clematita, dar se pot pot face si cautari in functie de alte criterii: culoare, marimea florilor, grupa, expunere, zona de clima.

http://www.clematis.com.pl/wms/321.html&plant_number=384

2. Enciclopedie extrem de completa (are o serie de varietati necuprinse in cea de sus), cu o ordonare alfabetica a varietatilor. Prezinta si avantajul unor fotografii de mai buna calitate. Enciclopedia are doua forme, una mai veche si alta mai noua.

http://www.clematis.hull.ac.uk/hiviz-clemalphasearch.cfm

http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemalphasearch.cfm

3. Un site cu un numar restrans de clematite, dar ilustrate;

http://www.classicclimbers.com/variety.html

4. Un site foarte util pentru determinarea clematitelor necunoscute caci sunt toate ilustrate din start si ordonate pe zone de clima:

http://www.chalkhillclematis.com/nursery_shop/plantsbyzone.htm#Zones39CD

5. Un site cu putine clematite, cele mai comune, dar care poate ajuta, evental, prin fotografii,  la determinarea unor clematite. Pentru fiecare varietate sunt si informatii utile.

http://www.hortusb.com/moreclematis.html

6. Un site japonez minunat prin ilustratie. Merita sa-l vedeti pentru ca are si o serie de fotografii de foarte buna calitate ale unor varietati mai putin comune. Desigur ca textul, din pacate, este inaccesibil.

http://clematis.pate.jp/clematis/archives/cat_47.php?page=12

7. Un site cu caracter comercial, dar care poate fi foarte util. Clematitele sunt ordonate alfabetic, sunt ilustrate si exista informatii pentru fiecare vaietate:

http://plantshop.be/clegrootbloemigeab.html

8. Un site rusesc care contine fotografii utile la o determinare, ordonate alfabetic. Sunt si fotografii ale unor varietati mai putin comune, din pacate nu intotdeauna de foarte buna caitate.

http://www.lozinka2002.narod.ru/FOTO/aour.htm

9. Un site polonez cu fotografii de clematite ordonate alfabetic. Ar putea fi util in determinari, dar fotografiile nu sunt intotdeauna foarte clare.

http://www.tomszak.pl/galeria/powojniki/page_01.htm

10. Un site englezesc superb ilustrat care contine fotografii de Clematis montana 

http://www.clematismontana.co.uk/gallery.html

                                                 Photobucket

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site