Créer un site internet

Argumente

                                           ARGUMENTE

 

 

                      

Oare este nevoie de argumente care sa recomande cumpararea unei clematite? Pentru mine, clematis este o planta care m-a cucerit total si definitiv, dar poate mai sunt unii care trebuie convinsi…

     

 

Clematita este o planta cu tinuta aristocratica, care poate transforma o gradina, mare sau mica, intr-un paradis. Prin capacitatea ei de a se agata, putin ajutata, pe pergole, garduri sau arbori, ea imbogateste arhitectura oricarei gradini. Unghere imperfecte ale gradinii, ziduri inestetice sau garduri golase pot fi imbracate in cascade de culoare si se pot transforma in puncte de atractie vizuala daca sunt acoperite de clematite. Dirijati o clematita pe o coloana  austera sau  pe un chiosc cu o arhitectura banala  si veti obtine un accent de culoare si o zona de liniste si de intimitate in gradina voastra.

                  

Varietatea de culori a clematitelor este suficient de mare si este imposibil sa nu gasiti una care sa potriveasca exigentelor voastre estetice. 3-4 clematite cu perioade de inflorire diferite sau cu flori de culori  variate, bine asortate, vor transforma cea mai modesta gradina intr-una cu personalitate. Varietati de clematite delicat mirositoare va pot bucura olfactiv fiecare dimineata, facand din gradina voastra  un spatiu de visare si de basm.

    

Trecand peste considerentele de ordin estetic, clematitele sunt plante relativ usor de cultivat, care supravietuiesc cu succes iernilor friguroase din zonele cu clima temperat-continentala. Cele mai multe dintre clematite se preteaza la cultivare in zonele 4-5, admitand minime de -30/-25 de grade Celsius. Cu o minima protectie, pot escamota dificultatile iernii chiar si varietatile recomandate pentru zona 6. Cele mai multe clematite pretind cateva ore de soare pe zi, dar exista si varietati pentru cei care au gradini cu expuneri mai putin prielnice, varietati care tolereaza, se dezvolta si infloresc foarte bine si la umbra. Este cazul varietatilor bicolore sau a clematitelor in culori pastelate care au o culoare mai intensa la umbra decat la soare.

                  

Cei care nu au gradini, dar care dispun de o terasa sau un balcon, pot gasi clematite cu forme compacte, de dimensiuni mai mici, care se lasa a fi cultivate si in ghivece. In concluzie, exista clematite pentru toate gusturile, adecvate pentru toate gradinile, mari sau mici si chiar pentru terase. Totul depinde de rabdarea si iscusinta voastra in a alege clematita care vi se potriveste.

 

AUTOR ARTICOL: Hertha

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site